ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οδηγίες στους χειριστές σκαφών από το Λιμεναρχείο Σάμου


Τις οδηγίες - υποχρεώσεις των χειριστών - ιδιοκτητών ταχυπλόων σκαφών και μηχανοκίνητων λέμβων κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο υπενθυμίζει το Λιμεναρχείο Σάμου.

Σύμφωνα με αυτές, οι χειριστές ταχυπλόων σκαφών και μηχανοκίνητων λέμβων υποχρεούνται:

1. Να μην χειρίζονται ταχύπλοο σκάφος όταν έχουν καταναλώσει αλκοόλ. Το αλκοόλ περιορίζει την κρίση και την ικανότητα ελέγχου του σκάφους. Επίσης να μην επιτρέπουν την επιβίβαση επί του σκάφους ατόμων που έχουν κάνει χρήση οινοπνεύματος ή άλλων τοξικών ουσιών.

2. Να απαγορεύουν στους επιβαίνοντες να στέκονται όρθιοι ή να κάθονται πάνω στην κουπαστή του σκάφους.

3. Να απαγορεύουν την επιβίβαση στο σκάφος ατόμων περισσότερων από όσων αναγράφονται στην άδεια εκτέλεσης πλόων.

4. Να υποδεικνύουν στα παιδιά να φοράνε καθ' όλη τη διάρκεια του πλου σωσίβιο.

5. Να ζητούν πληροφορίες από τη Λιμενική Αρχή σχετικά με την κατάσταση του καιρού.

6. Να μην πλέουν κατά τη διάρκεια της νύχτας χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας.

7. Να εφοδιάζουν το σκάφος με την αναγκαία για την εκτέλεση του πλου ποσότητα καυσίμων.

8. Να αποφεύγουν τους επικίνδυνους ελιγμούς, ιδιαίτερα όταν πλέουν κοντά στις ακτές ή λουόμενους ή άλλα πλωτά μέσα, και συγκεκριμένα να μην πλέουν-να μην κυκλοφορούν:

* Σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από το εξωτερικό μέρος των πλωτών σημαντήρων που επισημαίνουν τα όρια μέχρι τα οποία φθάνουν συνήθως κολυμπώντας οι λουόμενοι στις λουτρικές εγκαταστάσεις.



* Σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από το συνηθισμένο σημείο στο οποίο φθάνουν κολυμπώντας οι λουόμενοι στις θαλάσσιες περιοχές που δεν επισημαίνονται με πλωτούς σημαντήρες.

 

* Σε κάθε περίπτωση με ταχύτητα μεγαλύτερη των 5 κόμβων σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από την ακτογραμμή στις περιοχές που δεν υπάρχουν λουόμενοι.


9. Να βεβαιωθούν πριν επιχειρήσουν πλου ότι έχουν μαζί τους την άδεια εκτέλεσης πλόων, την άδεια ικανότητας χειριστή ταχυπλόου σκάφους, τα προβλεπόμενα εφόδια του σκάφους (σωστικά πυροσβεστικά μέσα) τα οποία πρέπει να είναι σε ισχύ και πρόσφορα για άμεση χρήση, επαρκή καύσιμα για τη συγκεκριμένη διαδρομή και επιπλέον καύσιμα για έκτακτη περίπτωση.

10. Να γνωστοποιούν σε φιλικό ή συγγενικό πρόσωπο την πιθανή ώρα επιστροφής.

11. Να μην αφήνουν το σκάφος τους σε ερημικές και απόμακρες ακτές ή όρμους και να αγκυροβολούν πάντα σε ασφαλές και επιτηρούμενο αγκυροβόλιο.




Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video