ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αντίθετος ο Σύλλογος Γονέων 1ου Δημοτικού Σάμου σε συστέγαση με το 2ο Δημοτικό


Συνάντηση με τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξία Εμμανουηλίδου και τη σχολική σύμβουλο Γεωργία Κρεμμυδιώτη  είχαν την Παρασκευή ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου Γιώργος Διονυσίου και το μέλος του ΔΣ Εύη Κιάτου. Βασικό αντικείμενό της ήταν το ενδεχόμενο συστέγασης των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Σάμου, λόγω έναρξης εργασιών στο 2ο.

Ο σύλλογος εξέφρασε τον προβληματισμό του σε μια τέτοια προοπτική και μιλά για "πλείστα προβλήματα που θα προκύψουν από μια τέτοια κίνηση".

Όπως αναφέρει σχετικά, "η κ. Εμμανουηλίδου μας διαβεβαίωσε ότι είναι αντίθετη σε αυτό το ενδεχόμενο και επιπρόσθετα μας παρέδωσε σχετική αλληλογραφία με τον Δήμο Σάμου, όπου αναφέρεται η δυσκολία ενός τέτοιου εγχειρήματος και προτείνεται ως πιθανότερη λύση αυτή της αγοράς κοντέινερς, με αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών.

Στη συνέχεια, μας ενημέρωσε ότι, όσον αφορά την εύρεση κατάλληλου κτιρίου, υπεύθυνος είναι ο Δήμος Σάμου. Ο σύλλογός μας προσπαθεί να συναντηθεί με τον Δήμαρχο ώστε να ενημερωθεί υπεύθυνα, σχετικά με το ποιες κινήσεις έχουν γίνει και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πορεία του έργου και κυριότερα εάν υπάρχει τελικά ενδεχόμενο συστέγασης. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα καταφέρουμε να συναντήσουμε τον Δήμαρχο και να ενημερώσουμε και εσάς με τη σειρά σας. 

Τέλος, το δεύτερο θέμα που συζητήσαμε ήταν αυτό των τάξεων υποδοχής προσφυγόπουλων. Ο σύλλογος ζήτησε να μάθει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν. Ενημερωθήκαμε, από την κα Κρεμμυδιώτη και την κα Εμμανουηλίδου, ότι αφορά παιδιά προσφύγων τα οποία διαμένουν - φιλοξενούνται εκτός κέντρου υποδοχής. Συνολικά αυτά είναι 22. Από αυτά, όσον οι οικογένειες επιθυμούν να διαμείνουν στη Σάμο και παράλληλα επιθυμούν τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε κάποιο δημοτικό σχολείο (1ο ή 2ο), έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτημα εγγραφής συνοδευόμενο από όλα τα απαραίτητα έγγραφα - πιστοποιητικά. Τα παιδιά αυτά θα παρακολουθούν όλα μαζί, κυρίως μαθήματα νεοελληνικής γλώσσας, ώστε να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και σε κάποια μαθήματα , όπως για παράδειγμα φυσική αγωγή, θα εντάσσονται με τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου για την ομαλή τους προσαρμογή.

Τα παραπάνω τα αναφέρουμε με κάθε επιφύλαξη, μιας και ο σύλλογος δεν είναι υπεύθυνος για τον τρόπο λειτουργίας αυτών των τάξεων, αλλά ούτε είναι και αρμοδιότητά του, οπότε όποιος γονέας ενδιαφέρεται για την πλήρη και ακριβή του ενημέρωση μπορεί να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες".



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video