ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ναυμαχία για δρομολόγια και γραμμές στην ακτοπλοΐα

Του Λάμπρου Καραγεώργου

Στο τραπέζι 36 αιτήματα εταιρειών – Ψηλά στην ατζέντα η σύνδεση Ραφήνας και Κυκλάδων -Παράταση για συμβάσεις σε 52 άγονες

Ναυμαχία αναμένεται σήμερα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), καθώς θα ασχοληθεί με την κατάρτιση των δρομολογίων σε πολλές δρομολογιακές γραμμές σε όλη τη χώρα, με τη γραμμή Ραφήνας-Κυκλάδων να συγκεντρώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ειδικότερα στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ που ξεκινά στις 11 το πρωί στο Υπουργείο Ναυτιλίας θα εξεταστούν μεταξύ άλλων 36 αιτήματα ακτοπλοϊκών εταιρειών για δρομολόγια που αφορούν την επόμενη δρομολογιακή περίοδο που ξεκινά την 1η Νοεμβρίου 2017 και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου 2018.

Ξεχωρίζουν τα θέματα που αφορούν τον καθορισμό των δρομολογίων στη γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, Ραφήνας – Κυκλάδων, Κυλλήνης – Ζακύνθου, κεραμωτής και Καβάλας με Πρίνο και Θάσο, Πειραιά – Αργοσαρωνικού.  Στη γραμμή Ραφήνα – Κυκλάδες, όπως έχει ήδη αναφέρει η “Ν”, έγιναν επαφές προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση πριν από το ΣΑΣ, ωστόσο μέχρι χθες δεν είχε γίνει δυνατό κάτι τέτοιο.

Στο μεταξύ με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή παρατείνεται η ισχύς ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας σε 52 άγονες γραμμές, μέχρι την υπογραφή των συμβάσεων της νέας δρομολογιακής περιόδου και όχι πέραν του χρονικού διαστήματος των τεσσάρων μηνών, ήτοι 28-02-2018. Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός για την νέα δρομολογιακή περίοδο έχει πραγματοποιηθεί, ωστόσο απομένουν να ανοίξουν οι προσφορές, να κατατεθούν ενστάσεις και στη συνέχεια να αναδειχθούν οι ανάδοχοι και να εγκριθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία όμως μπορεί να συντομευτεί εάν αλλάξει η νομοθεσία και καταργηθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού, αυτή της ανάθεσης της γραμμής με αποκλειστικότητα, φάση για την οποία ποτέ δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

 

Αναδημοσίευση από : http://ift.tt/Rw7fMO

The post Ναυμαχία για δρομολόγια και γραμμές στην ακτοπλοΐα appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video