ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Σε διαρροή υδάτων οφείλεται το άδειασμα του φράγματος» | Προσπάθειες για άμεσες εργασίες συντήρησης (mp3 + photos)

«Σε διαρροή υδάτων οφείλεται το άδειασμα του φράγματος» | Προσπάθειες για άμεσες εργασίες συντήρησης (mp3 + photos)

Αποδεκτό, κατά πλειοψηφία, έκανε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Λήμνου, το αίτημα του Τ.Ο.Ε.Β (Διαχειριστικού Φορέα του φράγματος) για κάλυψη του κόστους των επισκευών και των άμεσων ζημιών που έχουν προκληθεί στο φράγμα του Κοντιά.

Το αίτημα του διαχειριστικού φορέα του φράγματος, συζητήθηκε στη χθεσινή σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας, αφού προηγουμένως παρουσιάστηκε η κατάσταση που επικρατεί σήμερα, μέσα από φωτογραφικό υλικό και ανάλυση δεδομένων από τον Έπαρχο Λήμνου Βαγγέλη Γιαρμαδούρο.

Όπως ειπώθηκε οι κεντρικές σωλήνες του φράγματος παρουσιάζουν διαρροές και έχουν υποστεί φθορές από το χρόνο, γεγονός που προκαλεί ανησυχία, για το αν η εγκατάσταση όπως είναι σήμερα θα καταφέρει να συγκρατήσει τα νερά σε μια πιθανή νεροποντή ή αν θα προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα με ότι αυτό συνεπάγεται για τις γειτονικές περιουσίες.

Έτσι, για καθαρά προληπτικούς λόγους, ο κ. Γιαρμαδούρος πρότεινε να ζητηθούν χρήματα από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προκειμένου να ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης το συντομότερο δυνατό, εκμεταλλευόμενοι τη μη ύπαρξη νερού.

Οι εργασίες αυτές υπολογίζονται πως θα κοστίσουν 65.000€.

Αντίθετος με την πρόταση αυτή ήταν ο Δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης, ο οποίος ανέφερε πως υπεύθυνο για το φράγμα είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο ως σήμερα δεν έχει προβεί σε καμία συντήρηση, παρά τις γνωστοποιήσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει, υπενθυμίζοντας πως το κράτος είναι απών τα τελευταία χρόνια, με το Δήμο να περιμένει ακόμα τις αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές που έχουν καταγραφεί στο νησί.

Απευθυνόμενος τέλος προς τον αντιπρόεδρο του Τ.Ο.Ε.Β που ήταν παρών, τον ρώτησε αν πήραν τα απαραίτητα μέτρα όταν είδαν πως η στάθμη της λιμνοδεξαμενής μειώνονταν δραματικά.

Ακούστε ένα χαρακτηριστικό ηχητικό απόσπασμα από τα όσα ειπώθηκαν
{mp3}fragma{/mp3}

{gallery}fragma_syz{/gallery}


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video