ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ράχες Ικαρίας Φεβρουάριος 2018 : Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) & Κινητή Αθλητιατρική Μονάδα (ΚΑΜ)

ΡΑΧΕΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018: Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) & η Κινητή Αθλητιατρική Μονάδα (ΚΑΜ) βρέθηκαν στο ορεινό χωριό του Χριστού στις Ράχες Ικαρίας από την Πέμπτη 08 έως το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με τη χρήση 2 υπερσύγχρονων Κινητών Ιατρικών Μονάδων, δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ήταν η 32 αποστολή των ΚΙΜ και της ομάδας Υγείας, η οποία αποτελούνταν από τις εξής Ιατρικές Ειδικότητες: Ακτινολόγος, Παθολόγος, Γενικός Χειρουργός, Γυναικολόγος, Καρδιολόγος, Νευρολόγος, Οδοντίατρος, Ορθοπαιδικός, Οφθαλμίατρος, Παιδίατρος Πνευμονολόγος, Ωτορινολαρυγγολόγος, Διαιτολόγος, Ψυχολόγος, Παιδοψυχολόγος, Επισκέπτριες υγείας, Νοσηλευτές.

Ένα σύνολο 40 μελών, πρόσφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του στους 2000 περίπου μόνιμους κατοίκους του Δήμου Ραχών. Μεταξύ άλλων ολοκληρώθηκαν 2100 ραντεβού/εξετάσεις σε 780 εξεταζόμενους, 121 εξετάσεις μέτρησης οστικής πυκνότητας, 116 μαστογραφίες, 238 ακτινογραφίες. Πραγματοποιήθηκε επίσης προληπτική εξέταση που αφορά στην ανίχνευση αίματος στα κόπρανα με σκοπό τη διερεύνηση ύπαρξης πολύποδα εντέρου, σε άτομα άνω των 50 ετών.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε μία σειρά από Ομιλίες και δράσεις όπως: Οφθαλμολογικός έλεγχος στους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, Ομιλία με θέμα «Χαμογέλα», στους Μαθητές Δημοτικού, Ομιλία με θέμα «αποφασίζω να μην καπνίζω» στους μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και μαθητές της Ε’ + Στ΄ Δημοτικού.Η Ψυχολόγος σχημάτισε ομάδες συμβουλευτικής υποστήριξης γονέων, με στόχο τη συζήτηση γύρω από θέματα που προκύπτουν από τις ανάγκες των συμμετεχόντων & ενδυνάμωση σε συναισθηματικό επίπεδο, ώστε να ανταπεξέρχονται καλύτερα στο γονεϊκό τους ρόλο. Ενώ η Κλινική Ψυχολόγος και η Εργοθεραπεύτρια πραγματοποίησαν Ομιλία με θέμα: «Μαθησιακές Δυσκολίες» στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων & Bιωματικό εργαστήρι γονέων «Γονείς και Παιδί» στους γονείς μαθητών Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου-Λυκείου. Μαθήματα Α’ Βοηθειών διεξήχθησαν σε πολίτες, εκπαιδευτικούς και σε παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου.

Η Κινητή Αθλητιατρική Μονάδα (ΚΑΜ) του προγράμματος Sports Excellence για δεύτερη συνεχόμενη φορά έδρασε παράλληλα με τις ΚΙΜ και υλοποίησε στο Γυμνάσιο του Χριστού Ραχών, το πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων ‘Διασκέδασε Γυμνάσου και Αποφάσισε τι σου Αρέσει’ για παιδιά. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 11 άτομα, καθηγητές φυσικής αγωγής, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό. Περισσότερα από 100 παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε όλες τις δραστηριότητες και αγκάλιασαν με θέρμη τη δράση. Πέρασαν από πέντε σταθμούς παιχνιδιού, τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικά αθλήματα και να μάθουν τις ικανότητές τους, ενώ την τελευταία ημέρα η δράση κορυφώθηκε με τον αγώνα «Μπασκετοποδόσφαιρου».

Παράλληλα από την ομάδα των διατροφολόγων, έγινε αξιολόγηση της σωματικής διάπλασης και πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις σύστασης σώματος με βιοηλεκτρική εμπέδηση (ΒΙΑ) σε 81 μαθητές (ηλικίας 8-17 ετών), ενώ επιπρόσθετα αξιολογήθηκαν οι διατροφικές τους συνήθειες και οι συνθήκες και συνήθειες ύπνου. Δόθηκε εξατομικευμένη αναφορά σε κάθε μαθητή, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση κατά πρόσωπο και δόθηκαν και επεξηγήθηκαν εξατομικευμένες προφορικές και γραπτές συστάσεις/προτάσεις για βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και των συνηθειών του τρόπου ζωής τους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ομιλία σε γονείς και εκπαιδευτικούς με διατροφικές συστάσεις και στα παιδιά του Γυμνασίου με τίτλο «Γνωρίζοντας τη Μεσογειακή Δίαιτα». Τέλος, πραγματοποιήθηκε ομιλία – συζήτηση με όλα τα παιδιά του Λυκείου σχετικά με τις διατροφικές τους ανησυχίες. Ενώ εκπονήθηκε παράλληλα, ερευνητικό πρωτόκολλο αξιολόγησης επιπέδου ενυδάτωσης.

Στις Ράχες για πρώτη φορά οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα νέο, διασκεδαστικό και δια δραστικό παιχνίδι συμβουλευτικής σταδιοδρομίας για εφήβους.
Το πρόγραμμα ΚΙΜ της «Αναγέννηση & Πρόοδος» υλοποιείται σε νησιά της άγονης γραμμής και ακριτικές περιοχές, υπό την επιστημονική επίβλεψη της: Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ / 1st Department of Orthopaedic Surgery, Athens University Medical School και της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού χωριού (ΑΕΜΥ),με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος / Stavros Niarchos Foundation

Ευχαριστούμε τους χορηγούς του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, 5ετούς διάρκειας, το οποίο υλοποιείται, με τη χρήση 2 υπερσύγχρονων Κινητών Ιατρικών Μονάδων και όλου του εξειδικευμένου εξοπλισμού, δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ιδιαιτέρως για τον προορισμό στις Ράχες Ικαρίας ευχαριστούμε την Hellenic SeaWays και την Aegean Αirlines για τη μετακίνηση της αποστολής.

The post Ράχες Ικαρίας Φεβρουάριος 2018 : Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) & Κινητή Αθλητιατρική Μονάδα (ΚΑΜ) appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video