ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου στην περιοχή της Άγρας και του Μεσοτόπου

Επίσκεψη της Χριστιάνας Καλογήρου στην Άγρα και τον Μεσότοπο

 

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στην περιοχή της Άγρας και του Μεσοτόπου.

 

Η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Άγρας «Τα Λεύκα», όπου συναντήθηκε με την πρόεδρο και μέλη του, παρουσία και του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Στρατή Σαχτούρη και συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες και τις εν γένει προσπάθειες προώθησης των προϊόντων του Συνεταιρισμού.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης η Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη συντήρηση του οδικού άξονα Καλλονή – Παράκοιλα – Άγρα – Μεσότοπος – Ερεσός στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση οδικού δικτύου Δυτικής Λέσβου μετά των προσβάσεων», προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.

Την περίοδο αυτή βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης σε τμήματα της οδού που έχουν εντοπιστεί προβλήματα, καθώς επίσης και εργασίες εξυγίανσης τμημάτων της οδού και μικρά τεχνικά έργα, ενώ θα ακολουθήσουν εργασίες:

  • Ασφαλτόστρωσης τμημάτων της οδού.
  • Αποκατάστασης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης.
  • Διαγράμμισης.

 

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (ΣΑΕΠ 588) και υλοποιείται με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου.

 

Στη συνέχεια η κα. Καλογήρου συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μεσοτόπου κ. Γαβριήλ Πιπίνη πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή του Χρούσου, όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την αποκατάσταση στο οδικό δίκτυο και στα αναχώματα των χειμάρρων της περιοχής που επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις αρχές του έτους.

Για την αποκατάσταση των ζημιών στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Λέσβου, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εξής εργασίες:

 

  • Αποκατάστασης των αναχωμάτων και καθαρισμού των χειμάρρων στην περιοχή του Χρούσου και στο Ταβάρι στην περιοχή του Μεσοτόπου.
  • Αποκατάστασης των αναχωμάτων στον χείμαρρο Βούλγαρη στην περιοχή της Μονής Περιβολής και στην περιοχή της Αρχαίας Άντισσας.
  • Καθαρισμού του χειμάρρου στην Σκάλα Ερεσού και στη θέση Φόνισσα στον χείμαρρο στον Οικισμό της Ερεσού, καθώς επίσης και αποκατάστασης των αναχωμάτων του χειμάρρου στο Φράγμα της Ερεσού.
  • Αποκατάστασης των αναχωμάτων σε χειμάρρους της Τοπικής κοινότητας Χιδήρων.

 

Επίσης, συνεχίζονται οι εργασίες στους χειμάρρους στην περιοχή της Μαλλιόντας και στον Ποδαρά του Μεσοτόπου, στους χειμάρρους στην περιοχή της Πτερούντας και στους χειμάρρους στον Επάνω Κάμπο του Σκαλοχωρίου.

 

Για την υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Λέσβου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατέθεσε στις 16 Μαρτίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου πλήρη φάκελο εξαίρεσης από Περιβαλλοντική Αδειοδότηση έργων και λοιπών δραστηριοτήτων επείγοντος χαρακτήρα σε χειμάρρους της Λέσβου, ενώ έχει κατατεθεί σχετική πρόταση χρηματοδότησης των έργων προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης,  την αναγκαιότητα της οποίας η Περιφερειάρχης έχει ήδη επισημάνει στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κ. Παναγιώτη Κορκολή.

 

Σε σχετική δήλωσή της η Περιφερειάρχης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η εκτέλεση των συγκεκριμένων εργασιών για την αντιπλημμυρική προστασία τόσο των κατοίκων όσο και της αγροτικής παραγωγής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αξιοποιώντας τα αποτελέσματα του Ερευνητικού Έργου “Εκτίμηση υδρομετεωρολογικών κινδύνων-εκτίμηση του πλημμυρικού κινδύνου στη Δυτική και Κεντρική Λέσβο”, εκτελούμε άμεσα τις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας στη Δυτική Λέσβο. Η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε ακραία καιρικά φαινόμενα και είμαστε πλέον υποχρεωμένοι για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους, την αγροτική παραγωγή και το περιβάλλον, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό μέσα σε ένα γενικότερο καθεστώς έντονης γραφειοκρατίας και περιορισμένων δυνάμεων».

 

The post Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου στην περιοχή της Άγρας και του Μεσοτόπου appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video